Lezing: Van werkdruk naar werkplezier in de zorg

Inge Janssen Adviseur Opleiding & Ontwikkeling, ZuidZorg

Met Jorg heb ik een hele prettige samenwerking gehad voor een lezing over werkdruk en werkplezier bij thuiszorgmedewerkers. Hij luisterde goed naar de vraag en heeft zijn lezing hierop aangepast. Tijdens de lezing bracht hij op een luchtige manier stress en energiebronnen ter sprake. Veel grapjes en voorbeelden die hij deelden bracht de sfeer ten goede, maar gaf de medewerkers ook inzicht om direct aan de slag te gaan. Veel collega's spreken nu nog over dit onderwerp.

Lees meer »

Tweedaagse teamtraining

Ondernemingsraad OCS Consulting BV.

We vonden het een heel goede training: het was leerzaam, we hebben onszelf beter leren kennen, hoe we het beste met elkaar samen kunnen werken. Het was ook fijn dat onze directeur er bij was, zodat we ook konden leren hoe we het beste samen kunnen werken. Ook was de training erg duidelijk, we hebben goede info over de WOR gekregen. De ‘spelletjes’ waren erg leuk. Jouw achtergrond als arbeidspsycholoog was erg handig, we hebben veel van jou geleerd. Vooral hoe we om moeten gaan met allerlei situaties. Ook was je erg flexibel in het omgooien van de agenda. Zo kon de training precies toegespitst worden op wat voor ons belangrijk is.

Kortom: het was een hele goede, interactieve training waar we heel veel baat bij hebben gehad !

Lees meer »

Workshop Positieve psychologie - van werkdruk naar werkplezier

Wendy de Rooij | Eventmanager

Vandaag een zeer waardevolle en inspirerende workshop van Jorg bijgewoond. De workshop ging over Positieve psychologie. Wat ontzettend interessant en wat heeft Jorg het zeer onderhoudend gebracht. Een paar steekwoorden: grondig, helder, tastbare voorbeelden, inhoudelijk heel sterk, hele praktische adviezen, zeer energiek, volledig, maatwerk, aandacht voor individu, stimuleren, optimistisch, gepassioneerd en gedreven. Ik voelde mij zeer energiek na de workshop. Heb tijdens de workshop al concrete opdrachten kunnen uitvoeren, dit heeft Jorg mooi in het programma verwerkt. Het levert je dus ook al meteen iets op, naast kennisverrijking. Ik kan het iedereen aanraden om een training of workshop van Jorg bij te wonen!

Lees meer »

Cursus Aanspreekcultuur voor leidinggevenden in de zorg

Olaf Laurs | Directeur Medilex Zorg

Jorg ontwikkelde voor Medilex diverse cursussen over onder meer omgaan met stress en werkdruk, positieve psychologie, aanspreekcultuur en teamontwikkeling. Medilex maakt graag gebruik van zijn aanbod van bij- en nascholing, te meer deze exceptioneel goed beoordeeld worden. Recent gaf hij de driedaagse training “aanspreekcultuur voor leidinggevenden in de zorg”. De deelnemers waren erg enthousiast over de praktische handvatten, bewustwording, originele oefeningen en de positieve sfeer. Ook in 2018 geeft Jorg weer meerdere cursussen voor Medilex over onder meer aanspreekcultuur, bevlogenheid en teamontwikkeling. 

Lees meer »

Coaching traject

Coachee

Als je aan Jorg denkt dan: denk je aan rust, je veilig voelen, aan lichtvoetigheid, aan acceptatie. 


Veel succes!

Lees meer »

Train de trainer | Tweedaagse training over o.a. etnisch profileren, emotiemanagement en (mis)communicatie

Juke Fluitsma | Amnesty International

Ik heb door de jaren heen verschillende Amnesty-trainingen voor gastdocenten en workshopsleiders met Jorg gegeven. Hij is een prettige collega en wordt elke training weer erg gewaardeerd door de groep, zo blijkt onder meer uit de hoge cijfers tijdens evaluaties. Hij heeft kennis van zaken, is flexibel en speelt goed in op wensen en behoeften van verschillende deelnemers. Hij komt altijd zijn afspraken na en communiceert op een open en duidelijke manier. Hopelijk is hij er de volgende training weer bij!

Lees meer »

Training voor docenten

Anna van der Kooij | Medewerker Educatie Amnesty International

Samen met Jorg heb ik de Training Mensenrechteneducatie mogen geven voor Amnesty International. Dit waren mede dankzij Jorgs enthousiasme en betrokkenheid twee zeer geslaagde dagen. Jorg is scherp, direct en oprecht. Zijn expertise op het gebied van psychologie en communicatie kwam in deze training goed tot zijn recht. De evaluaties van de deelnemers logen er niet om: de training werd beoordeeld met een 8.8 gemiddeld!

Lees meer »

Workshop Positieve psychologie

Jacqueline Lycklema

Voor het eerst in mijn leven werkzoekende en dat geeft ook veel emoties. Hoe kan ik positief blijven en er plezier in houden. Daarom volgde ik de workshop "Positieve Psychologie" bij Jorg.

In de workshop was zeker ruimte voor emoties. Maar daarna pakte Jorg door en kwam met goede adviezen, tips en gaf de spreekwoordelijk 'schop onder je kont'. Hoe kunnen mensen hun gedrag, met kleine stappen, veranderen.

Voor mij kwam ook het inzicht dat ik juist verveeld was in plaats van ontmoedigd. Kortom; ik kwam er met veel energie en inzichten vandaan. Op dit moment pas ik zijn tips toe en dat geeft inderdaad veel meer plezier.

Het was duidelijk dat Jorg de training goed voorbereid had. Maar ook de nazorg van Jorg, door middel van een persoonlijk mail, geeft aan dat hij niet alleen een goede trainer, maar ook een goede coach is. Iemand met oog voor zijn deelnemers!

Lees meer »

Workshop Werken vanuit de Waarom-vraag

Elianne Alblas-Angenent | Directrice Zaalverhuur7

Jorg is an enthusiast who really thinks about what you need and how he can help you to accomplish that. A natural trainer who can get the team to where you need them to be.

Lees meer »

Medewerkers Belevingsonderzoek

Ellen Verhaard-van der Made | HR Manager EGLO

Jorg was hired by EGLO to perform a "Medewerkers Belevings Onderzoek" (employee satisfaction survey) in May 2016. He deliverd a very detailed report with usefull recommendations for us.

And since our employees were overall satisfied, we off course also were!

Without kidding, Jorg is not afraid to speak his mind. But that is the best way to make your organisation better. Very nice to have done this project with him. Good luck with your other great work.

Lees meer »

Workshop Bedrijfscultuur

Tiziana Engelmann

Jorg is een duidelijke en innovatieve trainer, waarin de interactieve aanpak centraal ligt. Je snapt direct waar het om gaat. In mij geval was dat het begrijpen van de verschillende bedrijfsculturen.

Lees meer »

Workshop Feedback geven & ontvangen

Edward van der Vliet

Ik heb bij Jorg Damen de training 'Feedback geven & ontvangen' gevolgd. Jorg is een uitstekende trainer die niet alleen zijn expertise laat zien, maar ook tijdens een training volledig zichzelf blijft. Dit zorgt voor een open en ontspannen sfeer, waardoor je je als deelnemer op je gemak voelt en je volledig kan focussen op de training van Jorg. Daarnaast weet Jorg door een goede mix van serieuze en grappige momenten te zorgen voor een training die je als deelnemer scherp houdt en bijblijft.

Lees meer »

Voor een uitgebreid overzicht van referenties van opdrachtgevers en deelnemers kunt u terecht op mijn LinkedIn pagina.